binance sin logo

Binance er verdens største kryptoforhandler og utfører med enn 1,400,000 transaksjoner pr sekund og det blir gjennomsnittlig handlet for 2mrd hver dag.

Binance Anmeldelse

Rangering
5/5

Fordeler

Ulemper

Du må være 18 år for å opprette konto på Binance, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. ANNONSE/REKLAME

Om Binance

Binance ble grunnlagt av Changpeng Zhao i 2017. I begynnelsen var hovedkontoret til Binance i Kina, men før krypto trading ble forbudt i kina i September 2017 flyttet Binance hovedkontoret fra Kina til Japan. Allerede i 2018 hadde de kontorer oppe i Taiwan, og nå i 2021 har de kontor på Malta. Tilbake i 2018 var Binance allerede verdens største kryptoforhandler med en markedsverdi på 1.3 milliarder dollar.

Det enorme utvalget av kryptovaluta som er tilgjengelig hos Binance utgjør til sammen over 150 forskjellige kryptovaluta. Ikke nok med at de kanskje har det beste utvalget av kryptovaluta, men de har også noen av de laveste avgiftene på kjøp og salg i tillegg til konvertering av kryptovaluta. 

Er det trygt og sikkert å handle på Binance?

Binance er en av de tryggeste sidene du kan gjøre din kryptohandel. De har ett utrolig fokus på sikkerheten etter de ble utsatt for ett hacke angrep i 2018, heldigvis rammet ikke dette kundene til Binance i noen stor grad. Du kan lese mer om hacke angrepet mot Binance i 2018 lengre nede i anmeldelsen av Binance.

Når du er verdens største kryptoforhandler er sikkerheten noe du tar på aller høyeste alvor, noe Binance absolutt gjør. De kjøpte for en stund tilbake Trust Wallet, en lommebok hvor du kan oppbevare kryptovalutaen din på en trygg måte. Det viktigste du gjør når du logger inn hos noen kryptoforhandlere er å bruke unike passord og 2FA (tofaktorautentisering). Dette anbefales på det sterkeste uansett om det måtte være Binance eller noen andre kryptoforhandlere.

Hvordan registrere seg på Binance?

Det å registrere og opprette en bruker på Binance fra Norge er ganske så lett, alt du trenger å gjøre for å registrere deg på Binance fra Norge står forklart i steg for steg under. 

Steg 1 - Registrer med Epost eller Mobil

Når du trykker på registrer får du opp en liten boks hvor du kan velge og registrere deg med mobil eller via email. Se bildet under.

Boksen hvor du registrerer deg på Binance
Boksen hvor du registrerer deg på Binance

Du må være 18 år for å opprette konto på Binance, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. ANNONSE/REKLAME

Steg 2 - Bekreft Epost

Etter du har skrevet inn Epost og ønsket passord vil du få tilsendt en sekssifret verifiserings kode på Epost som du må bekrefte innen en gitt tid.

Epost verifikasjon på Binance
Du får tilsendt en 6-sifret kode på epost

Steg 3 - Velkommen til Binance

Når du har tastet inn verifiserings koden blir du ført videre til en liten velkomst meny hvor du får tre forskjellige hurtig valg. Du kan også trykke deg rett til “Dashboard” oppe til høyre om ingen av de tre hurtig valgene er interessante.

Hurtigvalg etter registrering på Binance
De tre hurtigvalgene du får på Binance etter fullført registrering

De tre hurtigvalgene du får etter du har opprettet en konto på Binance er følgende;

  • Innskudd med vanlig valuta
  • Innskudd med kryptovaluta
  • Eller du kan kjøpe kryptovaluta direkte fra VISA eller Mastercard.

Steg 4 - Inskudd på Binance

Om du ønsker å sette inn mer enn 2.500kr må du verifisere kontoen din ytterligere til basic verifikasjon. Dette gjør du raskt og enkelt ved å fylle ut nødvendig informasjon.

Verifiserings prosess 1 av 2 Binance
Basic Verification: Verifiserings prosess 1 av 2 Binance

Steg 5 - Full verifisering på Binance

Ønsker du å kunne gjøre enda ett større innskudd må du fullføre hele verifikasjons prosessen med bruk av pass, ID kort eller førerkort. Da har du fullført verifiserings prosessen på Binance.

ID Verifisering på Binance
ID Verification: Verifiserings prosess 2/2 på Binance

Da er hele registreringen unnagjort og du er klar for å handle dine første kryptovaluta hos Binance.

Har Binance noe kryptobonus?

Dessverre har ikke Binance noen eksklusive tilbud til nye kunder slik som Firi og Coinbase tilbyr. Men avgiftene og kurtasjen er mye rimeligere hos Binance enn samtlige andre kryptoforhandlere. Her har du også mulighet til å kjøpe og selge langt flere forskjellige typer kryptovaluta enn du ville gjort hos andre forhandlere. Så de små velkomst bonusene andre selskaper gjerne frister nye kunder med, tar Binance fort igjen på avgifter og priser.

Binance har som mange andre kryptoforhandlere en type bonus ordning for eksisterende kunder hvor de kan referere inn venner og bekjente å motta en liten fortjeneste. Vi i EthereumNorge har laget en oversikt over alle kryptobonuser som er tilgjengelig for personer fra Norge som du kan sjekke ut.

Priser og avgifter på Binance

Det er ingen avgifter på innskudd hos Binance, men når du kjøper og selger kryptovaluta på Binance er det fast avgift på 0.1%, men Binance har noe som heter Binance Coin (BNB). Det vil si at om du har Binance Coin tilgjengelig på konto kan du bruke de til å betale avgift til en billigere penge. Om du holder BNB Coins på kontoen din vil transaksjons avgiften automatisk trukket fra BNB saldoen din. Les mer om Binance Coin (BNB) på Binance. 

Avgifter på uttak er dynamiske og endrer seg automatisk i forhold til markedet, du kan se full oversikt til enhver tid over avgifter på uttak inne på Binance sine avgift sider.

Innskudds og uttaksmetoder tilgjengelig på Binance

Binance tilbyr deg å kjøpe kryptovaluta direkte fra VISA kortet ditt eller du kan velge å sette inn penger på din Binance portefølje for å så kunne handle det du måtte ønske for hele eller deler av beløpet du satt inn. Du kan også motta kryptovaluta fra andre plattformer og sende de til Binance porteføljen din. Uttak er også en veldig enkelt prosess på Binance.

Sett inn penger på Binance handelskonto

Du har din egen portefølje på Binance som du kan gjøre innskudd på slik du kan begynne å kjøpe diverse kryptovaluta. Da velger du enkelt og greit hva du vil sette inn om det er fiat eller kryptovaluta du ønsker på konto. Se bildet under.

Innskudd på Binance
Innskudd på Binance

Du har også muligheten for å kjøpe kryptovaluta direkte uten å måtte fylle på porteføljen din på Binance.

Kjøp kryptovaluta direkte med Visa på Binance

Om du ønsker å kjøpe kryptovaluta direkte og ikke ønsker fylle på porteføljen din for å utføre avanserte kjøp senere er det fullt mulig å kjøpe kryptovaluta direkte fra VISA kortet uten å måtte fylle på porteføljen først. Da velger du bare hvor mye NOK du ønsker å kjøpe for og hvilken kryptovaluta du ønsker å kjøpe som vist på bildet under.

Kjøp kryptovaluta direkte fra VISA
Kjøp kryptovaluta direkte fra VISA på Binance

Du har også mulighet for å sende og motta kryptovaluta fra andre kontoer på Binance.

Uttaksmetoder

Når det kommer til uttak på Binance har du flere valgmuligheter på hvordan du vil utføre dette på. 

  1. Bankoverføring (SEPA)
  2. Ta ut på bankkort (VISA)
  3. Ta ut til en tredje-parts konto.
  4. Eller du kan sende kryptovalutaen din til en annen adresse.
Alle uttaksmetoder som er tilgjengelig på Binance
Alle uttaksmetoder som er tilgjengelig på Binance
Bankoverføring SEPA

Om du velger og ta ut pengene via en bankoverføring (SEPA) så tar dette gjerne 1-5 virkedager før pengene er på konto, men til gjengjeld betaler du bare €0.8 euro i gebyr. Dette er nok den billigste måten å utføre uttak av vanlig fiat valuta til bank konto, men det tar noe lengre tid en om du tar pengene direkte ut på bankkortet ditt med Visa.

For å kunne utføre en bankoverføring (SEPA) uttak må du ha verifisert kontoen din først på Binance.

Ta pengene direkte ut på bankkortet ditt (Visa)

Du har muligheten til å ta ut midler fra Binance direkte til bankkort (Visa). Om du benytter deg av uttak direkte til bankkort må dette kortet være registrert i ditt navn. Binance godtar ikke tredjepartsoverføringer, men tillater at du sender penger direkte til ditt eget bankkort (Visa). Det kommer ett gebyr på 1% om du benytter deg av direkte uttak til bankkort på Binance.

For å kunne ta ut inntil 5000 euro i døgnet må du fullføre identitetsverifiseringen på Binance, og om du ønsker å kunne ta ut inntil 50.000 euro i døgnet må du fullføre adresse verifiseringen. Dette er en veldig enkel metode å få utført uttak på.

Ta ut midlene du har på Binance til en tredjepartskonto.

På Binance har du også mulighet til å ta ut midlene dine til en eventuell tredjepartskonto og de to forhandlerne som er tilgjengelig på Binance for uttak er Advcash og Etana. Dette er en uttaksmulighet som kan være helt perfekt for deg som bruker Advcash og Etana allerede eller du kanskje av en eller annen grunn ikke har en bankkonto tilgjengelig.

På Binance har du mulighet til å sende kryptovaluta til andre adresser

Om du rett å slett ønsker å bare sende kryptovalutaen til din egen lommebok eller eventuelt til en annen kryptoforhandler, er dette ingen problem på Binance. Binance lar deg sende kryptovaluta til andre adresser. Når du sender eller mottar kryptovaluta er det ekstremt viktig at du sender rett kryptovaluta til riktig adresse. All kryptovaluta må sendes til riktig adresse. 

For eksempel kan du ikke sende Ethereum til en Bitcoin adresse da vil pengene så og si bli umulig å få tilbakebetalt. Så når du skal sende kryptovaluta til andre adresser så alltid både dobbel og gjerne trippel sjekk at du faktisk sender til riktig adresse. Overføring av kryptovaluta varierer fra tid på døgnet til hvilken kryptovaluta det er snakk om, men normal behandlingstid er fra 2 minutter til 30 minutter.

Hvilken type kryptovaluta kan kjøpes på Binance?

Binance har kanskje det beste kryptovaluta utvalget av alle kryptoforhandlere. På Binance er det lett å investere i Ethereum og alle andre typer kryptovaluta du får kjøpt og solgt på Binance. Faktisk er Binance en av de kryptoforhandlerne med best utvalg når det kommer til kryptovaluta. Per dags dato (02.08.21) så kan du faktisk investere i over 377 forskjellige typer kryptovaluta på Binance.

Stadig vekk legger Binance til flere kryptovaluta og dette øker fra uke til uke.

Hvordan Binance ble hacket i 2019

I Mai 2019 ble Binance utsatt for ett større hacker angrep, da sikkerhetsbruddet først ble oppdaget hos Binance hadde angriperne fått overført til sammen 7074 Bitcoin i en transaksjon. På dette tidspunktet var 7074 Bitcoin verdt hele 41,4 millioner dollar eller 350 millioner kroner. 

Alt tyder på at gjerningsmennene hadde planlagt angrepet i lang tid før det ble utført. Metoder som virus og phishing ble brukt over lengre tid, slik fikk angriperne tilgang til brukerinformasjon, kildekoder, og spesielle datakoder som eieren av kryptovalutaen bruker å verifisere sine egne uttak med. De gjennomførte så koordinerte angrep på mange forskjellige uavhengige kontoer og alle transaksjoner ble utført på en måte slik sikkerhetskontrollene ikke klarte å plukke opp sikkerhetsbruddet da alt skjedde på mest hensiktsmessige tidspunkt.

Seriøse kryptoforhandlere vil alltid ta sikkerheten på aller høyeste alvor slik at du som bruker skal kunne føle deg helt trygg. Kryptoforhandlerne du finner her på EthereumNorge er trygge og sikre forhandlere, men det er alltid viktig at du tar dine forhåndsregler, vi har skrevet en lengre artikkel på hvordan du unngår kryptosvindel som vi anbefaler deg som er helt ny innenfor kryptovaluta å lese.

Ingen brukere mistet penger - Binance har eget garanti- og krisefond

Binance var tidlig ute med å opprette ett eget garanti- og krisefond hvor de har satt inn ti prosent av all transaksjonsinntekter som vil bli brukt til å dekke denne type hendelser. Tidlig gikk konsernsjef og grunnlegger av Binance Changpeng Zhao ut å sa at Binance ville bruke fondet for å dekkealle tap fullt ut. Absolutt ingen brukerinnskudd vil gå tapt, lovde Chengpend Zhao.

Vår konklusjon om Binance

Vi i EthereumNorge har nå brukt Binance over lengre tid og synes plattformen er helt super. Det er lave avgifter og utrolig stor aktivitet på kryptobørsen til Binance. I starten var det flere av oss som fant Binance sin plattform utrolig kronglete og uoversiktlig, men med tiden innså vi at dette er rett og slett på grunn av alt Binance har å tilby. Når vi først fikk satt oss skikkelig inn i hvordan plattformen fungerte og hvordan vi navigerte oss rundt og fant frem i statistikker ble Binance fort en av favorittene.

Men om du fremdeles bare ønsker å investere i noen av de større kryptovalutaene og er ikke så veldig teknisk anlagt med begrenset av tid, anbefaler vi en annen plattform for nybegynnere som ønsker det lett oversiktlig. For eksempel så har Firi og Coinbase mye mer brukervennlige plattformer, men tilbyr kanskje ikke ett like stort utvalg av kryptovaluta som Binance.

Som sagt etter en litt kronglete start med plattformen, vokste den bare mer og mer på oss og vi kan virkelig anbefale Binance om du ønsker å investere i litt mer ukjente kryptovaluta og er litt teknisk anlagt. Du kan bruke NOK på Binance, men dessverre har de ikke lagt til norsk som språkalternativ. Dette er noe de jobber med kontinuerlig og med så mange forskjellige språk allerede tilgjengelig kan du være sikker på at norsk kommer snart.

Binance FAQ

De mest vanlige spørsmålene om Binance

Ja, du kan handle på Binance fra Norge. Du kan bruke VISA for å kjøpe kryptovaluta umiddelbart eller du kan benytte deg av bankoverføring når du handler på Binance fra Norge. 

Ja, du kan føle deg trygg når du handler på Binance. Det er aldri lurt å oppbevare store summer kryptovaluta hos en forhandler, men når det kommer til å kjøpe kryptovaluta på Binance kan du føle deg helt trygg og sikker.

Ja, du kan bruke VISA på Binance. Personer fra Norge kan kjøpe kryptovaluta direkte med VISA kort slik at du slipper å vente 1-2 virkedager på en bankoverføring. Det er også mulig å benytte seg av bankoverføring.

Binance har kanskje det beste utvalget av kryptovaluta av alle kryptoforhandlere. Her finner du selvfølgelig Ethereum og over 376 andre typer kryptovaluta som du kan kjøpe og selge.

Binance har dessverre ikke noe velkomst bonus for kunder fra Norge, men du mottar “Vouchere” på Binance slik du kan handle opp til en viss sum avgiftsfritt. Binance har også en egen kryptovaluta som heter Binance Coin (BNB) som du kan bruke til å betale avgifter med.