Firi sin nye logo F

Firi (tidligere kalt MiraiEx) er registrert hos Finanstilsynet og er en trygg plass å investere i Ethereum og andre typer kryptovaluta fra Norge.

Firi Anmeldelse

Rangering
5/5

Fordeler

Ulemper

Du må være 18 år for å opprette konto på Firi, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. ANNONSE/REKLAME

Firi en av de første norske nettsidene hvor du kan handle kryptovaluta. Her kan du lese EthereumNorge sin komplette anmeldelse av Firi. Alle spørsmål du som ny kunde måtte ha om Firi vil bli besvart i denne anmeldelsen. Les alt du trenger å vite om Firi her!

Om Firi

Firi er en norsk kryptovaluta forhandler som er registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge, og Firi ønsker å gjøre det like enkelt å investere i kryptovaluta som i aksjer og fond. 

Dette er ett norsk selskap som ble startet opp i 2017 med stort fokus på sikkerhet, brukervennlighet og tilgjengelighet. Firi har lagt sitt fokus på norske kunder og tilbyr en fantastisk tjeneste om du ønsker å investere i en av de fire største kryptovalutaene med lite eller ingen erfaring fra før av.

Hvilken typer kryptovaluta kan jeg handle på Firi?

Hos Firi kan du handle Ethereum, Litecoin, XRP, Cardano, DAI og Bitcoin for norske kroner. Dette er ett veldig lite utvalgt av kryptovaluta sammenlignet med de utenlandske konkurrentene, men om du har tenkt investere i en av de fem største kryptovalutaene så er virkelig Firi en god plass å investere for personer fra Norge. Det er godt mulig Firi vil legge til flere kryptovaluta med tiden, men akkurat nå er det fem forskjellige kryptovaluta tilgjengelig for kjøp og salg på Firi.

Ethereum ble utviklet i 2013 av programmereren Vitalik Buterin. Utviklingen ble folkefinansiert i 2014, og nettverket ble lansert 30. juli 2015, med 72 millioner Ethereum allerede minet. Les vår komplette guide på alt du trenger å vite om Ethereum og hvordan du kan begynne å investere i Ethereum fra Norge.

Ripple (XRP)

Ripple Labs Inc. lanserte i 2012 betalingsprotokollen Ripple, og i dag er XRP kryptovalutaen som brukes i denne betalingsprotokollen. Vi har skrevet alt du trenger å vite om Ripple og hvordan du går frem for å investere i XRP fra Norge.

Bitcoin ble utviklet av en person eller en gruppe personer som går under aliaset Satoshi Nakamoto i 2008, og ble lansert den 3. januar 2009. Bitcoin har hatt en utrolig reise siden det ble lansert. Les alt du trenger å vite om Bitcoin og hvordan du går frem for å kjøpe dine første BTC.

Cardano (ADA)

Litecoin ble lansert 7. oktober, 2011 og er en åpen kildekode laget av Charles Lee, en tidligere Google ansatt. Litecoin er ett globalt betalingsnettverk som er helt desentralisert, uten noen form for sentrale myndigheter. Vi har skrevet en full guide som forklarer hvordan du får kjøpt dine første Litecoin fra Norge.

Dai (DAI)

DAI er en stablecoin på Ethereum og en viktig del av DeFi som betyr desentralisert finans. DAI kan for eksempel være veldig nyttig dersom du tror kronekursen vil bli fallende og ønsker å beskytte deg mot det. Vi har tidligere skrevet alt du trenger å vite om stablecoins som du kan lese.

Er det trygt og sikkert å handle kryptovaluta på Firi?

Det har tidligere vært vanskelig å finne trygge (gjerne norske) sider man kan handle kryptovaluta på, men nå er den sikre og trygge siden endelig her. Med lisens fra Finanstilsynet og ett norsk team som er tilgjengelig på livechat kan du føle deg helt trygg når du åpner en konto på Firi.

Firi har lisens fra Finanstilsynet

Teamet bak Firi har lang erfaring med sikring av kryptovaluta, og bruker industristandard hardware-lommebøker og multisig-løsning. Denne siden blir nøye overvåket av finansdepartementet siden Firi har lisens fra finanstilsynet. Dette er altså en norsk kryptoforhandler hvor du kan føle deg 100% trygg og sikker når du handler kryptovaluta fra Norge.

De har ikke fått noen bemerkninger fra Finanstilsynet og alt er veldig trygt og sikkert på Firi.

Priser og avgifter på Firi

Prisene på gebyrer og kurtasje er relativt lav på Firi. Heldigvis er det gratis på innskudd slik at du ikke betaler noe avgift eller gebyr på innskudd. Uttak derimot har noen avgifter med seg sammen med handel av kryptovaluta. Under kan du se en tabell som viser alle avgifter og gebyrer på Firi;

Handling Valuta Gebyr
Handel på exchange Alle markeder 0,5%
Innskudd Alle Gratis
Uttak NOK 45 NOK
Uttak Bitcoin 0,0005 BTC
Uttak Ethereum 0,01 ETH
Uttak XRP 2,0 XRP
Uttak Litecoin 0,005 LTC
Uttak DAI 5,00 DAI

Uttaksgrenser

Det finnes et minimumskrav til uttak og det er også en uttaksgrense på hvor mye du kan ta ut pr 24.time.

Minsteuttak
 • 500 NOK
 • 0,002 BTC
 • 0,02 ETH
 • 25 XRP
 • 0,02 LTC
 • 20 DAI
Uttaksgrense (24t)
 • 200.000 NOK
 • 1 BTC
 • 20 ETH
 • 20.000 XRP
 • 100 LTC
 • 5000 DAI

Handelsbonus

Ikke bare får du gratis Bitcoin og opp til 200kr bonus når du registrer deg ved Firi, men de har også ett handelsbonus program. Firi ønsker å gi tilbake til kundene som benytter seg av plattformen deres og gir 5% av handelsgebyr tilbake. Det vil si at om du gjør en handel som utgjør 50 NOK i gebyr vil du ta få 2.50 NOK tilbake som en bonus.

Dette er ikke så mye, men det er absolutt bedre enn ingenting. Handelsbonus systemet er under utvikling og Firi ønsker og legge til flere nivåer etter hvert. Nivå 1 er nå på 5% så dette vil nok bare øke med tiden som kommer. Utbetalingen av handelsbonusen skjer månedsvis og kommer rett innpå kontoen din på Firi i starten av hver måned.

Hvordan registrere deg på Firi

Det er utrolig lettvint og enkelt å sette opp en ny konto hos Firi. Her står alt forklart steg for steg hvordan du går frem når du skal opprette en ny bruker på Firi.

Steg 1 - Registrering

Når du trykker på “Registrer deg” får du opp en boks (bildet under) der du kan velge å registrere med e-post eller om du vil registrere med Vipps da blir profilen din automatisk fylt ut. Når du har fullført verifiseringen på Firi mottar du faktisk 50 NOK gratis i Bitcoin.

Registrerings boksen på Firi
Registrer deg enkelt med vipps på Firi

Du må være 18 år for å opprette konto på Firi, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. ANNONSE/REKLAME

Du må være 18 år for å oppretter deg en bruker på Firi, og vi anbefaler at du setter deg inn i hvordan kryptovaluta fungerer før du eventuelt gjør noen investeringer. Etter du har registrert profila enten via Vipps eller manuelt må du verifisere kontoen din med BankID og svare på noen enkle spørsmål. 

Steg 2 - Innskudd

Etter du har registrert kontoen din. Går du til overføringer for å gjøre eventuelle innskudd. Du kan nå gjøre deg litt kjent med plattformen og se på litt diverse bonuser og hva Firi har å by på.

Bilde av innskudd seksjonen på Firi
Her gjør du dine innskudd på Firi

Etter du har opprettet en konto og fått gjort ett innskudd er du da klar for å kjøpe og selge kryptovaluta dine første kryptovaluta. Nå kan du velge mellom hurtig handel eller om du vil gjøre en avansert handel. Om du har dårlig tid passer hurtig handel bra, men om du har litt tid til overs anbefaler vi alltid og bruke avansert handel.

Steg 3 Hurtig kjøp og salg

Hurtig kjøp og salg er ett flott alternativ for deg som har dårlig tid eventuelt ikke orker sette deg inn i hvordan avansert handel fungerer. Dette er en rask funksjon som lar deg handle med engang.

Hurtig kjøp av Ethereum på Firi
Hurtig kjøp av Ethereum på Firi

Steg 4 Avansert handel

Avansert handel på Firi gir deg muligheten til å kjøpe og selge kryptovaluta nøyaktig til den prisen du ønsker. Her kan du se alt av statistikker og finne det du trenger av historikk på hver enkel kryptovaluta. Du kan legge inn ordre lengre frem i tid slik at du kjøper ut eller selger når prisen når det du er villig til å betale eller selge for. Denne handels metoden er ikke like avansert som navnet tilsier, og du lærer deg fort hvordan avansert handel fungerer.

Avansert på handel Firi
Avansert handel på Firi

Etter du har gjort deg kjent med alle disse funksjonene på plattformen til Firi er du klar for å kjøpe og selge dine første kryptovaluta.

Gratis Bitcoin i velkomstbonus på Firi

Når de to ordene gratis og Bitcoin henger sammen er det lett å tenke svindel, men dette er ikke tilfellet med Firi. Hos denne norske kryptoforhandleren får du faktisk opptil 200kr i bonus. Når du verifiserer kontoen din under registrering får du allerede dine første gratis Bitcoin. Etter dette får du Ethereum, Litecoin, XRP, og DAI i belønning når du fullfører de 5 gitte oppgaver på Firi. Her kan du lese belønningene du kan hente på Firi;

40 NOK i Bitcoin

Hvordan: Verifiser din konto med BankID

40 NOK i Ethereum

Hvordan: Sett inn mer enn 500 NOK

40 NOK i litecoin

Hvordan: Handle for mer enn 2 000 NOK i alle markeder

40 NOK i XRP

Hvordan: Handle for mer enn 1 000 NOK

40 NOK i DAI

Hvordan: Handle for mer enn 20 000 NOK

Bonuser som er tilgjengelig på Firi
Tilgjengelige belønninger på Firi

Alt du trenger å gjøre for å motta dine første gratis Bitcoin som ny kunde er å verifisere deg med BankID og så har du dine første Bitcoin tilgjengelig i porteføljen din på Firi. Vi i EthereumNorge har laget en oversikt over alle kryptobonuser som er tilgjengelig for personer fra Norge som du kan ta en titt på.

Innskudds og utbetalings metoder på Firi

Du kan sette inn enkelt via bank innskudd på Firi, samtlige banker i hele Norge har muligheten for å betale direkte inn med BankID, om ikke må du manuelt overføre fra nettbank med KID og kontonummer. Les mer om de forskjellige type innskudd og uttaks metoder under;

Bankinnskudd

Om du har en bank som samarbeider med Firi så blir innskuddet kreditert i løpet av en virkedag, mens om du må som nevnt tidligere betale manuelt fra nettbanken din tar det gjerne 1-2 virkedager. Du kan bare gjennomføre bankinnskudd fra en konto registrert på ditt navn og adresse.

Bankuttak

Du kan bare gjennomføre bankuttak til en norsk konto registrert på ditt navn og adresse. Bankuttak prosesseres fortløpende gjennom dagen og sendes som vanlig innenlands bankoverføring. Da vi i EthereumNorge har tatt uttak har pengene vært tilgjengelig på konto dagen etter.

Innskudd og uttak av kryptovaluta

Ved innskudd av Bitcoin og Litecoin krever Firi tre bekreftelser før det krediteres brukerkontoen. Uttak av kryptovaluta gjennomføres vanligvis så snart bruker bekrefter uttaket. Det kan ta opp til 24 timer ved uttak av større beløp da Firi av sikkerhetsmessige årsaker må gjennomføre uttaket manuelt.

Firi - Ny Mobil App for salg og kjøp av kryptovaluta

Firi har nylig lansert en helt ny mobilapplikasjon der du kan kjøpe og selge kryptovaluta og følge investeringene dine direkte på mobilen. Få full oversikt over porteføljen din via mobilen og hold deg oppdatert til enhver tid.

Firi Mobil App - Kjøp og selg kryptovaluta direkte på mobilen
Firi Mobil App - Kjøp og selg kryptovaluta direkte på mobilen

Dette er Norges første mobil app for salg og kjøp av kryptovaluta. 

Våre Firi erfaringer

Alle oss i EthereumNorge som prøvde Firi fikk en positiv erfaring. Innskudd og uttak var gjort på plass dagen etterpå og selve plattformen med avansert handel muligheten var ett voldsomt pluss. En norsk nettside som tilbyr nordmenn en lett måte og begynne å kjøpe og selge kryptovaluta på en trygt og sikkert måte. Denne siden vil nok vokse stort i den kommende tiden.

Firi er den perfekte side for en norsk forbruker som ønsker å begynne investere i Ethereum, Bitcoin, Litecoin, XRP, Cardano eller DAI. Om du har en god del erfaring med kryptovaluta fra før og ønsker flere typer kryptovaluta og investere i er nok ikke Firi helt siden du ser etter. Vi har anmeldt sider som Binance og Coinbase som gjerne passer bedre for de som ønsker å kjøpe og selge andre typer kryptovaluta enn de fem nevnte.

Men når det er sagt er virkelig Firi en fryd for nye norske kunder som ønsker å kjøpe en av de store kryptovalutaene. La oss ikke heller glemme hvor lett og problem fritt det var å registrere seg ved Firi og i tillegg får du gratis Bitcoin med engang registrering og verifiseringen var unnagjort. Firi var virkelig en flott opplevelse fra start til nå. Eneste minuset til Firi er utvalget av antall kryptovaluta.

Firi FAQ

De mest vanlige spørsmålene om Firi

Ja, Firi er en norsk kryptoforhandler som har kontor i Oslo. Firi er registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge

Ja, det er trygt å handle Ethereum og andre typer kryptovaluta hos Firi. De har sikkerheten i orden og blir nøye fulgt av Finanstilsynet.

På Firi kan du handle Ethereum, Litecoin, XRP, Bitcoin og DAI. Vi oppdaterer listen så snart Firi legger til flere kryptovaluta.

Når du skal sette inn penger på Firi må du benytte deg av bankoverføring. Dette tar som regel 1-2 virkedager før pengene er på konto. 

Ja, når du registrer deg som ny bruker og verifiserer kontoen din får du faktisk gratis Bitcoin på Firi. Du kan motta mer gratis kryptovaluta på Firi etter hvert som du utfører diverse oppgaver.