NBX Transparent Logo

Norwegian Block Exchange (NBX) er grunnlagt av Bjørn Kjos, som også grunnla Norwegian Air Shuttle og Bank Norwegian. NBX har som visjon å gjøre kryptovaluta enkelt og trygt for alle, og har fått med seg flere store nordiske investeringsselskaper.

NBX Anmeldelse

Rangering
5/5

Fordeler

Ulemper

Du må være 18 år for å opprette konto på NBX og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. ANNONSE/REKLAME

Om NBX (Norwegian Block Exchange)

Norwegian Block Exchange (NBX) ble grunnlagt i 2018 av Bjørn Kjos som er allerede er ett veldig kjent navn i Norge etter han grunnla Bank Norwegian og Norwegian Air Shuttle. Opprinnelig ble NBX startet opp for å introdusere kryptovaluta betalinger til luftindustrien, med mål om å få ned kostnader knyttet til betalinger og bli en ledende kryptobørs.

Her har NBX gjort en strålende jobb og er i dag en av de største kryptoforhandlerne i Norge som tilbyr kjøp og salg av kryptovaluta. Hos NBX får du direkte tilgang til kryptobørsen om du ønsker å handle der, eller du kan benytte deg av såkalt hurtig-handel om du ønsker det. Hos NBX kan du handle alle de største kryptovalutaene for valuta som NOK, SEK, DKK, og EUR.

Lengre nedover i denne komplette Norwegian Block Exchange anmeldelsen kan du lese alt du trenger å vite om den norske kryptoforhandleren NBX.

Er NBX en trygg og sikker kryptoforhandler?

Kort fortalt er NBX en veldig trygg og sikker kryptoforhandler i Norge, i tillegg er NBX regulert av Finanstilsynet slik at du kan føle deg helt trygg når du handler her fra Norge. Faktisk så er NBX den eneste kryptobørsen i Norden som tilbyr forsikring på kundenes midler, dette har NBX gjort mulig gjennom en løsning som er levert av Ledger Vault. En av formålene til NBX er å få kryptovaluta inn i dagliglivet og legge til rette for å gjøre krypto enkelt og trygt for alle.

Siden NBX har som mål å være best i klassen når det kommer til compliance (juridiske lover, regler, osv.) og åpenhet så fokuserer de veldig på AML (Anti Money Laundering) og KYC (Know Your Customer) slik at kunder som krever stabilitet, sikkerhet og risikoreduksjon kan føle seg trygg her. NBX er nok den kryptoforhandleren i Norge som er det foretrukne valget for institusjonelle og private kunder som ønsker å handle for større beløper.

Hvordan registrere seg på NBX

Det å registrere og opprette en bruker på NBX fra Norge er en enkel og kort prosess, alt du trenger å gjøre for å registrere deg på NBX fra Norge står forklart i steg for steg under. EthereumNorge minner om at du mottar 50 NOK i gratis Bitcoin når du har fullført registrering dersom du registrer deg via en affiliate lenke som den du finner i boksen under eller via en annen lenke.

Du må være 18 år for å opprette konto på NBX, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. ANNONSE/REKLAME

For å begynne å handle Ethereum og andre kryptovaluta hos NBX må du gjennom fem følgende trinn;

 1. Registrere e-post og lage deg ett passord.
 2. Verifisere e-posten din.
 3. Verifisere personalia med BankID.
 4. Aktivere 2FA.
 5. Etter fullført registrering og verifisering kan du nå handle kryptovaluta hos NBX.

Steg 1 - Registrer E-post og lag deg ett sikkert passord

Når du skal opprette en konto hos NBX må du først registrere E-post adressen din og lage deg ett sikkert passord.

NBX Verve program
Slik oppretter du en konto hos NBX

Etter du har skrevet inn e-post adressen din og laget deg ett passord må du huke av at du aksepterer NBX sine brukervilkår og bekrefte at du er 18 år eller eldre, og deretter klikke på knappen under der det står “Registrer deg”.

Steg 2 - Verifiser E-posten din

Når du har registrert e-posten din og laget ett passord vil du så få en e-post fra NBX, der du verifiserer e-posten din.

Steg 3 - Verifiser personalia med BankID

Etter du har verifisert e-posten din og har fått logget deg på NBX må du så verifisere personaliene dine ved BankID. Dette er en rask og enkel prosess. Når du verifiserer personalia hos NBX gjøres dette ved å logge deg inn med BankID for å bekrefte din identitet og etter dette må du svare på noen få spørsmål.

Steg 4 - Aktiver 2FA

For å motta din velkomst bonus hos NBX må du aktivere 2FA, dette må du også aktivere før du kan begynne å handle kryptovaluta også. Dette er rett og slett bare for din egen sikkerhet da totrinnskontroll gir økt sikkerhet. Etter du har aktivert enten Google Authenticator eller Microsoft Authenticator hos NBX må du skrive inn en engangskode fra appen hver gang du logger deg på din NBX konto. Dette gjør at kontoen din er ekstra sikret om passordet ditt skulle komme på avveie for eksempel.

tofaktorautentisering
Tofaktorautentisering også kalt 2FA

Du kan benytte deg av enten Google Authenticator eller Microsoft Authenticator, om du ikke har noen av disse appene allerede installert eller er kjent med de fra før kan du se under hvordan du går frem for å installere dette.

Google Authenticator

Google Autentisering-appen er tilgjengelig både for iOS og Android, og du kan bruke appen på telefon eller ett nettbrett. Du bruker Google Autentisering-appen til å motta koder. Du kan fortsatt motta koder uten internettilkobling eller mobildekning. Les hvordan du setter opp Google Authenticator her.

Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator er en app som er tilgjengelig både for Android og iOS, du kan bruke appen med en mobiltelefon eller et nettbrett. Microsoft Authenticator-appen støtter også bransjestandarden for tidsbaserte engangspassord (også kalt TOTP eller OTP). Derfor kan du legge til enhver onlinekonto som også støtter denne standarden, i Microsoft Authenticator-appen. Dette er med på å sikre de andre onlinekontoene dine. Les hvordan du setter opp Microsoft Authenticator her.

Steg 5 - Når du har fullført verifiseringen vil du motta gratis BTC og kan begynne å handle på NBX

Om du har registrert deg via en verve-lenke vil du motta 50 NOK i Bitcoin når du har fullført verifiseringen hos NBX og du er da klar for å handle kryptovaluta enten direkte på kryptobørsen eller du kan handle via hurtig-handel.

Plattformen til NBX er utrolig oversiktlig og lett for personer som har lite eller ingen erfaring med kjøp og salg av kryptovaluta fra tidligere. Bruk ett par minutter etter fullført verifisering på å gjøre deg godt kjent med nettsiden og hvilken tjenester som er tilgjengelig på NBX.

Har NBX kryptobonuser tilgjengelig for personer i Norge?

Ja, NBX tilbyr nå faktisk 50 NOK i gratis Bitcoin til alle kunder som registrer seg via en affiliate lenke. Det vil si at dersom du registrer deg via en affiliate lenke så vil du motta 50kr i gratis BTC etter du har fullført registreringen, i tillegg til å motta gratis BTC har du faktisk også mulighet til å invitere venner og bekjente. 

Verveprogramm hos NBX
Hos NBX kan du verve venner

For hver venn som du inviterer til NBX vil du motta 150 NOK i BTC etter de har fullført registreringen, i tillegg til at du kan motta 20% av avgiftene de handler for de første 12 månedene som kunder hos NBX.

Du må være 18 år for å opprette konto på NBX, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. ANNONSE/REKLAME

Priser og avgifter hos NBX

Priser og avgifter på NBX er veldig konkurranse dyktige om vi sammenligner med andre kryptoforhandlere. Du betaler ingenting i avgift når du gjør ett kryptovaluta innskudd eller ett vanlig bankinnskudd med norske kroner. I denne seksjonen vil vi gå igjennom alle gebyrer og avgifter du bør vite om før du setter inn penger på NBX og utfører din første handel.

Innskuddsmetoder og handelsgebyrer hos NBX

Som nevnt over er alle innlandsoverføringer gjort i NOK gratis på NBX, i tillegg er kryptovaluta innskudd helt avgiftsfritt hos NBX. Om du setter inn med svenske eller danske kroner vil det komme en avgift på dette innskuddet. I tabellen under kan du se alle de forskjellige gebyrene som følger de forskjellige type innskuddene på NBX, og merk deg at det er ingen minimumskrav til innskuddsbeløp.

Valuta Innskuddsgebyr Minimum Innskudd
Alle kryptooverføringer Gratis Innskudd Ingen Minimum
Innlandsoverføring i NOK Gratis Innskudd Ingen Minimum
Euro - SEPA overføring 1.8 EUR Ingen Minimum
Svenske kroner 0-100 SEK* Ingen Minimum
Danske kroner 0-100 DKK* Ingen Minimum

*For Svenske og Danske kroner vil innskuddsgebyret variere fra bank til bank. NBX vil kun belaste innskudd med faktiske bankkostnader.

Når du utfører en handel på NBX må du betale noe som kalles for handelsgebyr, dette er ett gebyr som alle kryptoforhandlere legger til når du utfører ett handelskjøp på deres plattform. Handelsgebyrene på NBX er veldig konkurranse dyktig i forhold til andre kryptoforhandlere og ligger på 0.5% på hver handel. 

Uttaksmetoder og avgifter på uttak hos NBX

Når du ønsker å ta ut midler fra NBX, enten det måtte være kryptovaluta eller vanlig fiat valuta vil det følge med ett uttaksgebyr på dette uttaket. Om vi ser på konkurrentene til NBX så kommer de greit ut her også. I tabellen under kan du se hvilken avgift du må betale for de forskjellige type uttakene som er tilgjengelig på NBX.

Valuta Uttaksgebyr Minimum uttaksgrense
Ethereum 0.007 ETH 0.03 ETH
Bitcoin 0.0003 BTC 0.012 BTC
Cache Gold Token 1.00 CGT 0.003 CGT
Cardano
USD Coin 2.50 USDC 5.00 USDC
Euro (SEPA) 5.00 EUR 50 EUR
Norske kroner 50 NOK 500 NOK
Svenske kroner 75 SEK 500 SEK
Danske kroner 75 DKK 500 DKK

Som nevnt tidligere finnes det ingen minimumsgrense når det kommer til å gjøre innskudd på NBX, men om du ønsker å ta ut midler finnes det faktisk en minimumsgrense. Du kan se i tabellen over hva minimumsgrensen for uttak er for hver valuta.

Hvordan sette inn penger på NBX

Når du har opprettet en bruker og logget deg innpå NBX kan du trykke på “balanse” i menyen oppe til venstre. Da vil du få oversikt over alle tilgjengelige FIAT-valuta og kryptovaluta som du kan utføre innskudd med hos NBX. Du har mulighet til å sette inn både i NOK, SEK, DK, EURO og i tillegg kan du sette inn Bitcoin, Ethereum, USDC, og Cache Gold Token. På bildet under kan du se en oversikt over alle tilgjengelige valuta du kan gjøre ett innskudd med på NBX;

Alle Innskuddsmetoder som er tilgjengelig hos NBX
Alle innskuddsmetoder som er tilgjengelig på NBX

Om du ønsker å gjøre ett innskudd med Norske kroner så kan du enten velge mellom en bank overføring eller du kan utføre ett raskt innskudd ved å bruke “Neonomics’ open banking-løsning”, mer om raske innskudd lengre nede.

Velger du å gjøre ett ordinært innskudd på NBX er dette en vanlig bankoverføring som tar mellom 1 til 2 virkedager før pengene blir kreditert din konto. Da velger du enkelt og greit ordinært innskudd, etter du har har gjort det vil du få opp ett bildet som inneholder ett NBX kontonummer og ett referansenummer som er utrolig viktig at du inkluderer i betalingen din.

Så om du vil gjøre en vanlig bankoverføring til NBX gjør du følgende 6 trinn;

 1. Logg deg inn på din NBX konto.
 2. Trykk så på balanse oppe til venstre i menyen.
 3. Trykk så på “innskudd” på Norwegian Krone (NOK).
 4. Velg ordinært innskudd.
 5. Kopier NBX kontonummer og referansenummer.
 6. Enkelt utfør en betaling fra din nettbank med korrekt kontonummer og husk alltid å inkluder referansenummeret ditt i betalingen.
Du kan nå gjøre raske innskudd på NBX med Neonomics integrasjon

For noen som ønsker å investere i kryptovaluta grunnet en spesiell nyhet eller bare ønsker seg ett raskere innskudd kan nå benytte seg av raske innskudd. NBX benytter Neonomics for direkteinnskudd og om du benytter deg av denne innskuddsmetoden vil pengene være tilgjengelig innen 2 timer innenfor bankens åpningstid. Foreløpig er det 117 forskjellige banker i Norge som tillater raske innskudd med Neonomics sin integrerte betalingstjeneste hos NBX.

Om du ikke finner banken din i listen som kommer opp når du skal gjøre ett innskudd, må du benytte deg av ett ordinært bank innskudd fra din egen bank.

Ønsker du å gjøre ett raskt innskudd til NBX trenger du bare å gjøre følgende trinn;

 1. Logg deg inn på din NBX konto.
 2. Trykk så oppe til venstre på Balanse i menyen.
 3. Trykk deretter på “Innskudd” på Norwegian Krone (NOK)
 4. Velg så bankens navn på din bank. (Her må banken din være tilgjengelig om du skal gjøre ett raskt innskudd)
 5. Etter du har valgt din bank og trykket videre, blir du så sendt videre til nettsiden til banken din.
 6. Her fullfører du innskuddet ditt enkelt med BankID.

Hvordan ta ut penger fra NBX

Det å ta ut midler fra NBX er en ganske så enkel prosess enten du ønsker å ta ut kryptovaluta eller vanlig fiat-valuta. Du kan se alle avgiftene som følger med ett uttak på NBX i tabellen lengre oppe. Under kan du se seks enkle steg for å ta ut midler fra NBX;

 1. Logg deg inn på din NBX konto.
 2. Trykk så oppe til venstre på “Balanse” i menyen.
 3. Deretter kan du trykke på “Uttak” bak den valutaen du ønsker å gjøre uttak med. (Vær obs på at du må ha nok til minimumskravet til uttak for at knappen skal være tilgjengelig.)
 4. Nå vil du få opp en liten boks der du kan fylle ut bankkontoen du ønsker å ta ut midlene til og beløpet du ønsker å ta ut.
 5. Etter du har gjort alt dette, gjenstår det bare en 2FA-bekreftelse og etter 2FA er skrevet inn vil du motta en epostbekreftelse så snart uttaket ditt er behandlet.

Du kan sende og motta kryptovaluta hos NBX

Det er ikke bare mulig å gjøre fiat-innskudd og uttak på NBX, men du kan også enkelt sende og motta kryptovaluta også. Om du ønsker å sende Ethereum eller Bitcoin fra en annen kryptoforhandler til kontoen din på NBX er dette ingen problem. Du går enkelt innpå “Balanse” i menyen oppe til venstre på hjemmesiden, deretter trykker du enten på innskudd eller uttak på kryptovalutaen du ønsker å sende eller motta. Under kan du se hvordan du kan motta kryptovaluta på NBX fra en annen kryptoforhandler for eksempel; 

 1. Du går enkelt innpå “Balanse” i menyen oppe til venstre på hjemmesiden, deretter trykker du enkelt innskudd på den kryptovalutaen du ønsker å motta.
 2. Når du har gjort dette vil du så få opp en kryptovaluta adresse som du må kopiere.
 3. Gå så tilbake til kryptoforhandleren eller hvor enn du måtte ønske å overføre kryptovaluta fra og kopier inn adressen du hentet på NBX.
 4. Sørg for at alltid sender rett kryptovaluta til rett adresse. Dobbeltsjekk at du har kopiert riktig adresse, du kan ikke sende Bitcoin til en Ethereum adresse.

Du kan som sagt enkelt sende og motta Ethereum, Bitcoin, USDC og Cache Gold Token hos NBX. Mange personer i Norge bruker gjerne sider som NBX som ett mellomledd for innskudd og uttak, det vil si at mange i Norge kjøper for eksempel Bitcoin på NBX for å så sende Bitcoin til andre kryptoforhandlere for å handle andre typer kryptovaluta.

Hvilken typer kryptovaluta kan du handle hos NBX

Foreløpig hos NBX kan du handle Ethereum, Bitcoin, Cache Gold Token, Cardano og USD Coin, men om du ønsker å handle for større beløper (over 500.000 NOK) kan du opprette en OTC-handel som vil gi deg ett mye større utvalg av kryptovaluta å velge mellom, mer om OTC-handel litt lengre ned i anmeldelsen. Om du er helt ny innenfor investering i kryptovaluta eller ønsker å investere i enten Ethereum eller Bitcoin er NBX en brukervennlig og god plass å begynne med handel av kryptovaluta for personer fra Norge.

Alle kryptovaluta tilgjengelig hos NBX
Alle valuta som er tilgjengelig for kjøp og salg hos NBX

Om du ønsker å handle for mindre beløper på NBX og ikke ønsker å opprette en OTC-handel, har du fem forskjellige kryptovaluta tilgjengelig for kjøp og salg;

Ethereum (ETH)

Ethereum ble utviklet av Vitalik Buterin og ble lansert 30. juli 2015. Ethereum er kort forklart en plattform for kryptovaluta og smarte kontrakter, som bygger på blokkjedeteknologi. Ethereum er den nest største kryptovalutaen etter Bitcoin per dags dato. Ethereum er en desentralisert “dAPP” som lar forbrukeren lage nesten hva som helst på blokkjeden.

Du kan handle Ethereum for flere typer valuta hos NBX som NOK, EUR, DKK, SEK, BTC, USDC og det er ingen problem å sende eller motta Ethereum fra og til andre adresser. Vi har tidligere skrevet en artikkel på hvordan investere i Ethereum som du kan lese om du er interessert i å kjøpe Ethereum.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin er en form for digital valuta bygget på en ide formulert av Satoshi Nakamoto. Bitcoin har vært verdens største kryptovaluta fra lansering og er fremdeles den største kryptovalutaen i verden og allerede i januar 2009 ble den første versjonen av Bitcoin lansert og den første blokken i blokkjeden ble generert. Satoshi Nakamoto er personen som stod bak den digitale valutaen Bitcoin.

Akkurat som med Ethereum så kan du handle BTC for flere typer valuta hos NBX som NOK, EUR, DKK, SEK, ETH, USDC og det er ingen problem å sende eller motta Bitcoin fra og til andre adresser. Vi har tidligere skrevet en artikkel på hvordan investere i Bitcoin som du kan lese om du er interessert i å kjøpe Bitcoin.

Cache Gold Token (CGT)

Kort forklart så er Cache Gold Token en ERC-20 token som representerer en tilsvarende andel ekte, verifiserbart, fysisk gull. Med andre ord er det “tokenisert gull”. NBX mener at denne muligheten setter gull på samme nivå som kryptovaluta, siden det nå kan handles øyeblikkelig eller byttes umiddelbart mot andre kryptoaktiva.

Dette kan være gunstig for deg som ønsker å veksle fra en kryptovaluta eller fiat-valuta til en aktiva som gull og vet du ønsker å kjøpe kryptovaluta etter en viss tid. Det er utrolig lett å veksle mellom kryptovaluta og mange foretrekker en kryptovaluta som gjerne har litt mindre volatilitet. Siden Cache Gold Token følger prisen på gull kan den gjerne oppleves som en kryptovaluta med noe mindre volatilitet enn andre.

Cardano

USD Coin (USDC)

USD Coin også mer kjent som USDC er en stablecoin sin er utviklet på Ethereum sitt nettverk og er en ERC-20-token. Dette er som mange andre stablecoins en kryptovaluta som holder USD 1:1, og det vil si at USDC følger den amerikanske dollaren. USDC er utviklet av Circle og Coinbase, og er hyppig brukt hos de fleste kryptoforhandlere. USDC er eneste stablecoin som er tilgjengelig hos NBX, men dette kan endre seg med tiden og EthereumNorge vil holde anmeldelsene oppdatert.

På NBX kan du kjøpe og selge Ethereum og Bitcoin for USDC. Du kan dessverre ikke veksle USDC direkte til NOK eller CGT for eksempel på NBX.

NBX har flere kryptovaluta tilgjengelig om du vil kjøpe for store summer (OTC handel)

OTC er en forkortelse som står for “over the counter”. NBX tilbyr per dags dato OTC-handel på over 22 forskjellige typer kryptovaluta. Kort forklart så betyr OTC-handel på NBX at du kan handle flere typer kryptovaluta enn hva som ligger på tilgjengelig på børsen om du ønsker å handle for mer enn 50.000 Euro (500.000 NOK).

NBX tilbyr kjøp og salg av følgende kryptovaluta over OTC;

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Cache Gold Token (CGT)
 • USD Coin (USDC)
 • Aave (aave)
 • Basic Attention Token (BAT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Dai (DAI)
 • Dash (DASH)
 • Dogecoin (Doge)
 • Gnosis (GNO)
 • Kyber Network (KNC)
 • Chainlink (LINK)
 • Litecoin (LTC)
 • Decentraland (MANA)
 • Melon (MLN)
 • OmiseGO (OMG)
 • Augur (REP)
 • Synthetix (SNX)
 • Storj (STORJ)
 • Uniswap (UNI)
 • Tether (USDT)
 • Stellar Lumens (XLM)
 • Yearn.Finance (YFI)

NBX sin OTC-desk tilrettelegger for kunder som ønsker personlig service på store ordre, OTC-avdelingen er behjelpelig med å utføre ordre på over 500.000 NOK. EthereumNorge minner om at Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cache Gold Token (CGT), Cardano (ADA) og USD Coin (USDC) alltid er tilgjengelig for kjøp og salg uansett sum du ønsker å handle for og at du trenger bare benytte deg av OTC-handel dersom du ønsker å handle i andre kryptovaluta eller for mer enn 500.000 NOK.

NBX har norsk kundeservice og livechat tilgjenglig

Livechat på NBX
NBX har norsk livechat tilgjengelig

Våre NBX erfaringer

Vi er flere personer fra EthereumNorge som nå har prøvd ut NBX (Norwegian Block Exchange) over lengre tid og vi er veldig imponert over hva de har fått til på kort tid. Om du er helt ny innenfor investering i kryptovaluta og ønsker kun å investere i Ethereum og Bitcoin er nettopp NBX en perfekt kryptoforhandler. NBX er registrert hos Finanstilsynet og har gode investorer bak selskapet.

Når det kommer til innskudd på NBX er det mulig å gjøre ett direkte innskudd som blir kreditert innen 2 timer, ellers må du benytte deg av en vanlig bankoverføring som tar som regel 1-2 dager. Det å sende å motta kryptovaluta på NBX er heller ingen problem. Når vi har prøvd uttak av fiat beløper har pengene som regel vært på konto dagen etterpå. Det å kjøpe og selge kryptovaluta er også en enkel prosess på NBX, du kan handle enten ved hurtig handel eller direkte på kryptobørsen.

Om du er en erfaren trader og ønsker å kjøpe andre kryptovaluta enn Ethereum og Bitcoin, så tilbyr NBX noe som de kaller for OTC-handel (over the counter). Dette er en handel som er tilgjengelig for deg som ønsker å handle for større beløper enn 500.000 NOK, og foreløpig kan du handle opptil 24 forskjellige kryptovalutaer med OTC-handel på NBX. EthereumNorge har enda ikke prøvd ut OTC-handel på NBX, men når du ønsker å utføre en OTC-handel vil du få personlig service og god hjelp av NBX.

Alt i alt er NBX en fin plass for personer fra Norge å starte med kjøp og salg av kryptovaluta, men om du ønsker å handle for mindre beløper er det ikke så veldig mange kryptovaluta å velge mellom per dags dato. NBX har også ett inviter-en-venn program tilgjengelig der du som eksisterende kunde kan invitere bekjente og motta 150 NOK i BTC per person du inviterer, kundene du inviterer vil også motta 50 NOK i gratis BTC. NBX er en absolutt verdig konkurrent til Firi.

Du må være 18 år for å opprette konto på NBX, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. REKLAME/ANNONSE

NBX FAQ

De mest vanlige spørsmålene om NBX

Ja, Norwegian Block Exchange (NBX) er 100% norsk og ble grunnlagt av Bjørn Kjos i 2018.

Ja, det er helt trygt å handle kryptovaluta hos NBX. De er registrert hos Finanstilsynet og er faktisk den eneste kryptoforhandleren i Norden som tilbyr forsikring på kundenes midler.

Du kan handle Ethereum, Bitcoin, Cardano, Cache Gold Token, og USD Coin hos NBX, i tillegg tilbyr de OTC-handel til kunder som ønsker å handle for mer enn 500.000 NOK og da har du hele 22 forskjellige kryptovaluta du kan handle.

Når du skal sette inn penger på NBX har du tre alternativer;

 1. Vanlig Bankoverføring som tar 1-2 virkedager før pengene er på konto.
 2. Du kan gjøre direkte innskudd med Neonmics, da er pengene på konto innen 1-2 timer.
 3. Siste alternativ er å overføre kryptovaluta fra andre adresser.

Ja, om du benytter deg av en verve-lenke vil du motta 50 NOK i gratis Bitcoin når du har opprettet konto og fullført verifiseringen. Etter du har registrert deg hos NBX kan du også invitere venner og bekjente og bli belønnet for dette.

Ja, det er ingen problem å sende eller motta kryptovaluta til og fra andre adresser hos NBX.