Hvordan kjøpe Ethereum, Bitcoin, Litecoin og Ripple sin XRP

Finn den rette kryptoforhandleren for deg.

Før var det å kjøpe og selge kryptvaluta en vanskelig og komplisert prosess, men nå som kryptovalutaen virkelig begynner å bli anerkjent rundt om i verden er ikke Norge noen unntak. Nå finnes det norske kryptoforhandlere med lisens fra Finanstilsynet hvor du kan føle deg helt trygg når du handler dine første Ethereum eller andre kryptovaluta for første gang.

Det finnes utrolig mange forskjellige kryptoforhandlere og velge mellom for personer fra Norge så her gjelder det å finne den rette kryptoforhandleren for deg når du skal begynne å kjøpe kryptovaluta. Vi har laget anmeldelser av de beste kryptoforhandlerne for norske kunder som du kan lese ved å trykke på boksen ved siden av.

Aldri har det vært enklere å kjøpe Ethereum, Bitcoin, Litecoin og XRP fra Norge

Fire enkle trinn for å kjøpe dine første kryptovaluta

1.Finn en kryptoforhandler

Først gjelder det å finne en kryptoforhandler som dekker alle dine behov. Her kan du se full oversikt over alle trygge og sikre kryptoforhandlere personer fra Norge kan benytte seg av.

2.Opprett konto & verifiser deg

Når du har funnet deg en kryptoforhandler som dekker dine investerings behov, må du så opprette deg en bruker og verifisere deg selv. Dette er en enkel og rask prosess.

3.Sett inn penger

Når du har opprettet og verifisert deg en bruker kan du endelig sette inn penger. Noen kryptoforhandlere tilbyr å kjøpe kryptovaluta direkte fra VISA kort, og noen tar kun bankoverføringer fra Norge.

4.Kjøp dine første kryptovaluta

Når du har satt inn penger hos kryptoforhandleren er du klar for å kjøpe dine første kryptovaluta. Vi anbefaler at du aldri investerer mer enn du har råd til å tape.

Mann som holder krypto mynter

Ethereum

Ethereum har mye spennende på gang med Ethereum 2.0. Her kan du lære deg hvordan du går frem for å begynne med kjøp og salg av Ethereum i Norge.

Bitcoin

Lær deg alt du trenger å vite for å kjøpe dine første Bitcoin her. Få dine første Bitcoin helt gratis når du registrer deg hos for eksempel Firi.

Litecoin

Litecoin Mynt

Om Bitcoin er “digital gold” prøver utvilsomt Litecoin å opptre som sølvet. Les alt du trenger å vite om hvordan du kjøper Litecoin her.

Ripple XRP

Ripple mynt

Ripple har en pågående rettsak med det amerikanske finanstilsynet SEC. Les mer om rettsaken og hvordan du går frem for å kjøpe dine første XRP her.

EthereumNorge anbefaler Firi og Coinbase for nybegynnere

Firi

Firi sin nye logo F

Firi er perfekt for norske kunder som ikke har noe tidligere erfaring med kjøp av kryptovaluta. Dette er en norsk kryptoforhandler som holder til i Oslo og har lisens fra Finanstilsynet. Her kan du føle deg helt trygg når du handler dine første kryptovaluta, og i tillegg gir Firi ut gratis kryptovaluta til nye kunder som registrerer seg. Her kan du handle kryptovaluta for norske kroner.

Coinbase

coinbase sin logo

Coinbase er en utrolig brukervennlig plattform hvor du har full oversikt over din egen portefølje. Her kan du fylle på kontoen din for å kjøpe kryptovaluta eller du kan kjøpe kryptovaluta direkte fra VISA kortet. Coinbase har i skrivende stund 141 forskjellige typer kryptovaluta du kan kjøpe og selge. Coinbase gir også ut gratis kryptovaluta til nye kunder og har over hele 43 millioner registrerte brukere.

Er det lovelig å kjøpe kryptovaluta i Norge?

Du bør sette deg inn hvilken type kryptovaluta du kjøper og hvorfor du tror på den

Hvilken kryptoforhandler passer deg best?

Annonse

Firi sin nye logo F

Firi er registrert hos Finanstilsynet og er en trygg plass å investere i Ethereum og andre typer kryptovaluta fra Norge.

Hos Firi kan du handle Ethereum, Cardano, Litecoin, XRP, DAI, og Bitcoin. Dette er Norges første kryptoforhandler som lar deg handle kryptovaluta på kryptobørs for norske kroner.

Firi

Rangering
5/5

Du mottar gratis Bitcoin i velkomstbonus på Firi etter en enkel registrering med Vipps og du har verifisert kontoen din med BankID. For å opprette en bruker på Firi trykker du bare på knappen under, og ønsker du å vite mer om Firi før du eventuelt registrerer deg, anbefaler vi å lese vår komplette Firi anmeldelse først.

Du må være 18 år for å opprette konto på Firi, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Annonse
NBX Transparent Logo

NBX er en norsk kryptoforhandler som er registrert hos Finanstilsynet i Norge, Norwegian Block Exchange er startet opp av Bjørn Kjos og har ett tett samarbeid med Norwegian Air Shuttle og Bank Norwegian.

Om du benytter deg av en verve-lenke når du registrerer deg som kunde hos NBX vil du motta 50 NOK i gratis Bitcoin når du har fullført verifiseringen. Denne bonusen er kun tilgjengelig om du registrer deg via en verve-lenke.

NBX

Rangering
5/5

Foreløpig kan du kun handle de største kryptovalutaene på NBX, så om du er ute etter å kun investere i Ethereum, Cardano eller Bitcoin er NBX en god og trygg kryptoforhandler for personer i Norge som er helt ny innenfor kryptoinvestering. NBX tilbyr en utrolig brukervennlig plattform der du kan handle Ethereum og Bitcoin direkte på kryptobørsen eller du kan benytte deg av hurtig-handel som også er tilgjengelig.

Du må være 18 år for å opprette konto på NBX, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Annonse

coinbase sin logo

Coinbase er en av verdens største kryptoforhandlere og med en så brukervennlig plattform er det lett å forstå hvorfor, med over 43 millioner verifiserte brukere i mer enn 100 forskjellige land.

Coinbase tilbyr ett form for bonus system som de kaller “Coinbase Earn”, og det gir deg gratis kryptovaluta mens du lærer om de forskjellige kryptovalutaene!

Coinbase

Rangering
5/5

Coinbase har kanskje den mest brukervennlige siden for nybegynnere innenfor investering i kryptovaluta. Her er alt utrolig oversiktlig og du får kjøpt kryptovaluta øyeblikkelig med få enkle trykk. Coinbase tilbyr kjøp av Ethereum og 140 andre kryptovaluta. Gå rett til Coinbase registrering eller les vår komplette anmeldelse.

Du må være 18 år for å opprette konto på Coinbase, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Annonse

eToro sin logo

eToro har det største utvalget av investeringsmuligheter av alle forhandlerne vi har anmeldt, denne siden er perfekt for deg som ønsker å investere i mye forskjellig på en og samme portefølje.

På eToro kan du investere i Ethereum og 29 andre typer kryptovaluta, i tillegg til råvarer, aksjer, fond, indekser og valuta.

eToro

Rangering
5/5

eToro ble lansert i Januar, 2007 og har siden den gang fått over 17 millioner verifiserte brukere fra mer enn 100 forskjellige land. Dette er en strengt regulert forhandler du kan føle deg helt trygg på når du handler fra Norge. Les alt du trenger å vite om eToro og den utrolig populære funksjonen SocialTrading som har gjort eToro så velkjent over hele verden i vår komplette anmeldelse av eToro.

CFD-er er komplekse aktiva og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 75% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko. Du må være 18 år for å opprette konto på eToro, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. Annonse/Reklame

Annonse

binance sin logo

På Binance handles det for enorme mengder kryptovaluta, faktisk blir det utført mer enn 1,400,000 transaksjoner per sekund og det blir handlet for ca.2000 milliarder hvert døgn.

Binance passer best for erfarne brukere da plattformen kan være litt for omfattende for nybegynnere, men når du først har satt deg inn i plattformen får du mye tilbake.

Binance

Rangering
4.5/5

Mange kjøper Ethereum og Bitcoin hos andre forhandlere, men sender de deretter til Binance for å handle andre typer kryptovaluta. Utvalget av kryptovaluta som er tilgjengelig for handel på Binance er helt enormt. Dette er en side som passer perfekt for deg som har litt tid og i tillegg har en del erfaring fra tidligere.

Du må være 18 år for å opprette konto på Binance, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Hvordan kjøpe kryptovaluta FAQ

De mest vanlige spørsmålene rundt hvordan du kjøper kryptovaluta

Det finnes mange forskjellige kryptoforhandlere å velge i mellom fra Norge. Noen er mer seriøse enn andre aktører og vi anbefaler at du leser deg litt opp om kryptoforhandleren du ønsker å bruke. EthereumNorge har laget komplette anmeldelser av alle de beste kryptoforhandlere som personer fra Norge kan benytte seg av.

Ja, det er lovlig å kjøpe Ethereum og andre typer kryptovaluta fra Norge. Husk at om du tar ut profitt er dette skattepliktig i Norge. Les om skatteregler for kryptovaluta om du er usikker på hvordan skattereglene rundt kryptovaluta er i Norge.

Ja, nesten alle forhandlere aksepterer VISA kort. Hos noen kryptoforhandlere slik som Coinbase kan du faktisk handle kryptovaluta umiddelbart fra VISA kortet, mens andre kryptoforhandlere som Firi gjerne tar bankoverføring med VISA krot.

Noen kryptoforhandlere har veldig gode bonuser tilgjengelig for nye kunder fra Norge. Kryptoforhandlere som Firi og Coinbase tilbyr en slags kryptobonus for kunder fra Norge.

Først må du finne deg en trygg og sikker kryptoforhandler som tillater personer fra Norge. Så er det bare å opprette og verifisere en bruker, deretter setter du inn ønsket beløp og så er du klar for å kjøpe dine første kryptovaluta.

  1. Finn deg en trygg og sikker kryptoforhandler som passer dine preferanser.
  2. Opprett og verifiser en bruker hos kryptoforhandleren du ønsker å benytte deg av.
  3. Etter du har registrert deg er det bare å utføre en bankoverføring eller du kan legge inn bankkortet for å kjøpe kryptovaluta direkte fra bankkortet.

Husk at kryptovaluta er ett utrolig volatile marked der prisene endrer seg raskt. Gjør det forstått med risikoen kjøp av kryptovaluta innebærer.