Hvordan starte med kjøp og salg av XRP (Ripple)

Her i denne artikkelen kan du lese alt du trenger å vite om Ripple sin XRP før du begynner med kjøp og salg av XRP. Om du allerede vet alt du trenger å vite om XRP og ønsker å bare komme i gang med å kjøpe XRP kan du trykke boksen under for å finne en kryptoforhandler i Norge som tilbyr kjøp og salg av XRP.

EthereumNorge anbefaler Firi & eToro for kjøp og salg av XRP fra Norge

Firi

Firi sin nye logo F

Firi er en norsk kryptoforhandler som lar deg handle XRP for norske kroner enten via hurtig handel eller du kan kjøpe XRP direkte på kryptobørsen via avansert handel. Firi er ett glimrende sted å starte med kjøp og salg av XRP fra Norge. XRP har ett pågående søkmål med SEC, så alle kryptoforhandlere som er under SEC sitt tilsyn har suspendert XRP inntil videre. XRP er tilgjengelig på Firi og du kan lese vår komplette anmeldelse av Firi ved å trykke på boksen under.

eToro

eToro sin logo

eToro en enda en kryptoforhandler som har XRP tilgjengelig for kjøp og salg til personer fra Norge. eToro ble lansert tilbake i 2007, og har siden den gang vokst seg frem til å bli verdensledende innenfor “SocialTrading&CopyTrading”. Dette gir deg mulighet til å se andre sine porteføljer og kopiere andre tradere helt gratis og eToro blir gjerne omtalt som investeringsverdens svar på Facebook. Trykk på boksen under for å lese EthereumNorge sin komplette eToro anmeldelse.

Fire enkle steg for å kjøpe dine første XRP (Ripple)

1.Finn en kryptoforhandler

Først må du velge en kryptoforhandler som har XRP tilgjengelig for kjøp og salg. Vi har skrevet anmeldelser av alle de beste kryptoforhandlerne personer fra Norge kan benytte seg av. Sjekk ut alle våre kryptoforhandler anmeldelser.

2. Registrer & Verifiser deg

Nå som du har funnet en kryptoforhandler må du registrere og verifisere personlia din hos denne kryptoforhandleren. Ofte er verifisering gjort gjennom BankID, e-post, telefon eller førerkort/ID scanning.

3. Sett inn penger

Nå som du har opprettet en bruker hos en kryptoforhandler har du nå tilgang til din egen digitale lommebok. Enten kan du sette inn penger på din digitale lommebok eller du kan kjøpe XRP direkte med VISA kort.

4. Kjøp dine første XRP

Etter du har satt inn penger på din digitale lommebok eller lagt inn en annen betalingsmetode er du nå klar for å kjøpe dine første XRP.

Kryptoforhandlere som tilbyr kjøp og salg av Ripple sin XRP i Norge

Når det kommer til kjøp og salg av XRP er dette en kryptovaluta alle de store kryptoforhandlerne hadde tilgjengelig tidligere, men ettersom XRP har ett pågående søksmål fra SEC så er de suspendert fra Coinbase per dags dato. Alle kryptoforhandlere som vi i EthereumNorge har brukt og skrevet en lengre anmeldelse av har hatt XRP tilgjengelig for kjøp og salg. Vi har konkludert med at de tre beste kryptoforhandlerne av XRP for nye kunder fra Norge er Firi, Binance og eToro. Coinbase fortjener også å bli nevnt her, men de har suspendert XRP med umiddelbar virkning fra 20. Desember 2020. Så snart søksmålet med SEC er unnagjort er nok XRP tilbake for handel på Coinbase.

Annonse

Firi sin nye logo F

Firi er registrert hos Finanstilsynet og er en trygg plass å investere i Ethereum og andre typer kryptovaluta fra Norge.

Hos Firi kan du handle Ethereum, Cardano, Litecoin, XRP, DAI, og Bitcoin. Dette er Norges første kryptoforhandler som lar deg handle kryptovaluta på kryptobørs for norske kroner.

Firi

Rangering
5/5

Du mottar gratis Bitcoin i velkomstbonus på Firi etter en enkel registrering med Vipps og du har verifisert kontoen din med BankID. For å opprette en bruker på Firi trykker du bare på knappen under, og ønsker du å vite mer om Firi før du eventuelt registrerer deg, anbefaler vi å lese vår komplette Firi anmeldelse først.

Du må være 18 år for å opprette konto på Firi, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Annonse

eToro sin logo

eToro har det største utvalget av investeringsmuligheter av alle forhandlerne vi har anmeldt, denne siden er perfekt for deg som ønsker å investere i mye forskjellig på en og samme portefølje.

På eToro kan du investere i Ethereum og 29 andre typer kryptovaluta, i tillegg til råvarer, aksjer, fond, indekser og valuta.

eToro

Rangering
5/5

eToro ble lansert i Januar, 2007 og har siden den gang fått over 17 millioner verifiserte brukere fra mer enn 100 forskjellige land. Dette er en strengt regulert forhandler du kan føle deg helt trygg på når du handler fra Norge. Les alt du trenger å vite om eToro og den utrolig populære funksjonen SocialTrading som har gjort eToro så velkjent over hele verden i vår komplette anmeldelse av eToro.

CFD-er er komplekse aktiva og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 75% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko. Du må være 18 år for å opprette konto på eToro, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. Annonse/Reklame

Annonse

binance sin logo

På Binance handles det for enorme mengder kryptovaluta, faktisk blir det utført mer enn 1,400,000 transaksjoner per sekund og det blir handlet for ca.2000 milliarder hvert døgn.

Binance passer best for erfarne brukere da plattformen kan være litt for omfattende for nybegynnere, men når du først har satt deg inn i plattformen får du mye tilbake.

Binance

Rangering
4.5/5

Mange kjøper Ethereum og Bitcoin hos andre forhandlere, men sender de deretter til Binance for å handle andre typer kryptovaluta. Utvalget av kryptovaluta som er tilgjengelig for handel på Binance er helt enormt. Dette er en side som passer perfekt for deg som har litt tid og i tillegg har en del erfaring fra tidligere.

Du må være 18 år for å opprette konto på Binance, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Alle de tre overnevnte kryptoforhandlerne Firi, Binance og eToro passer perfekt for personer fra Norge som ønsker å begynne investere i XRP eller andre kryptovaluta. Firi er perfekt om du er helt ny innenfor kryptovaluta og gjerne ønsker begynne å investere litt mindre beløper i Ethereum, BTC, LTC eller XRP. Binance har mye flere kryptovaluta tilgjengelig for kjøp og salg enn Firi, men Binance har en litt mer avansert plattform enn Firi. 

Så vi anbefaler Firi for nybegynnere, mens litt mer erfarne personer finner gjerne Binance mer interessant. Vi har tidligere skrevet en komplett anmeldelse av Binance som vi anbefaler at du leser i gjennom før du eventuelt oppretter en bruker.

Sist nevnte eToro har utrolig lave avgifter og har lenge vært omtalt som pioneren innenfor “CopyTrading”. CopyTrading betyr at du kan automatisk kopiere andre suksessfulle tradere uten å måtte betale noe ekstra kostnader. Sjekk ut alle våre anmeldelser av kryptoforhandlere for å finne den som passer deg best for å begynne og kjøpe dine første Ethereum.

Litt informasjoin om Ripple (XRP)

Ripple Labs Inc. bedre kjent som XRP ble lansert tilbake i 2012, USA. Siden den gang har XRP vært regnet som den mest kjente og største kryptovaluta etter Ethereum og Bitcoin. Synet på XRP er veldig to-delt, da mange mener XRP ikke er helt desentralisert siden de samarbeider så tett med mange forskjellige banker for å skape lettere transaksjoner, mens mange andre ser på XRP som fremtidens kryptovaluta. 

Ripple skiller seg ut fra andre kryptovaluta med å opptre både som ett betalingsnettverk og en kryptovaluta. Betalingsnettverket er kalt RippleNet, mens kryptovalutaen til Ripple blir kalt for XRP. Dette ble skapt for å gjøre det enklere, billigere og raskere uten statelig involvering. I bildet under kan du virkelig se hvilken tre områder XRP har lagt fokus på.

Ripple XRP sine tre krypto fordeler
XRP slår andre kryptovaluta på hastighet, kostnader og transaksjoner per sekund.

Er det trygt å handle XRP?

Ja, så lenge du tar alle forhåndsregler så er det trygt å handle XRP. Når det kommer til å handle kryptovaluta trygt så er plassen hvor du kjøper kryptovalutaen det du bør undersøke grundig først. Da bør du gjerne stille deg følgende spørsmål;

 • Har kryptoforhandleren lisenser slik du kan føle deg trygg?
 • Hvilken innskudd og uttaksmetoder kan du bruke hos kryptoforhandleren?
 • Har kryptoforhandleren kjøp og salg av XRP?
 • Har de en kundeservice som kan assistere ved eventuelle problemer?
 • Tar de imot kunder fra Norge?

Vi i EthereumNorge har anmeldt alle de beste kryptoforhandlere for personer fra Norge. Om du er fra Norge og ønsker å begynne investere i kryptovaluta anbefaler vi at du sjekker ut våre anmeldelser av de beste kryptoforhandlerne personer fra Norge kan benytte seg av ved å trykke boksen under.

XRP har blitt suspendert fra Coinbase

Ripple (XRP) har blitt suspendert fra Coinbase med umiddelbar virkning fra 20 Desember 2020. Coinbase er ett amerikansk selskap og SEC er det amerikanske Finanstilsynet og derfor har da Coinbase valgt å suspendere all XRP handel frem til rettsaken mellom SEC og Ripple Labs Inc. (XRP) er avgjort.

Så snart rettsaken mellom XRP og SEC blir avgjort blir trolig XRP tilgjengelig for salg på Coinbase igjen. Les mer om rettsaken SEC har pågående mot XRP lengre nede i artikkelen.

Hvordan ser fremtiden ut for XRP?

Om XRP overlever søksmålet fra SEC ser fremtiden for XRP veldig lyst ut. Tilbake i 2012 når Ripple lanserte XRP ble den solgt for 0.05kr og holdt seg på den prisen frem til 2017 når det virkelig begynte å øke drastisk. I januar 2018 steg den til en all-time-high på 31kr som fortsatt står. I dag (1. Februar, 2020) koster XRP 6kr. Så om du hadde investert på 0.05kr mellom 2012 og 2017 hadde du hatt en økning i dag (6kr) på hele 11900%!!

XRP og kryptovaluta generelt har vært veldig volatile (opp og ned i pris) over tid, men samtlige kryptovaluta har hatt en utrolig økning, mens verden knapt har fått øynene opp for kryptovaluta. Vi i EthereumNorge tror at om XRP overlever søksmålet fra SEC og kjøps forbudet hos diverse kryptoforhandlere blir opphevet i USA så vil XRP bare fortsette å stige i verdi fremover.

SEC har saksøkt XRP

Securities and Exchange Commission (SEC) har gått til søksmål mot Ripple da SEC mener at XRP sin kryptovaluta skal bli behandlet som et verdipapir (som en andel i ett selskap) og ikke en valuta. Derfor går SEC til sak mot Ripple Labs Inc (XRP) og siden SEC er det amerikanske finanstilsynet og Coinbase er ett amerikansk selskap må Coinbase suspendere all kjøp av XRP inntil rettsaken er avgjort.

"We allege that Ripple, Larsen, and Garlinghouse failed to register their ongoing offer and sale of billions of XRP to retail investors, which deprived potential purchasers of adequate disclosures about XRP and Ripple's business and other important long-standing protections that are fundamental to our robust public market system."

“Vi hevder at Ripple, Larsen og Garlinghouse ikke registrerte sitt løpende tilbud og salg av milliarder i XRP til investorer, noe som fratok potensielle kjøpere tilstrekkelig informasjon om XRP og Ripples virksomhet og andre viktige langvarige beskyttelser som er grunnleggende for vårt robuste offentlige markedssystem, sa Stephanie Avakian, direktør for SECs håndhevelsesavdeling.”

Ripple Labs Inc. (XRP) er helt uenig at XRP skal være en investeringskontrakt, og står på sin påstand om å være en valuta. Saken går hovedsakelig utpå at SEC mener at XRP solgte tokens for over 1 milliard dollar med kun å gi ut den informasjonen de selv ønsket å gi ut. SEC mener altså at XRP har villedet investorer.

Første del av søksmålet SEC har anlagt mot Ripple (XRP) blir avholdt i en virtuell rettsal den 22 Februar 2020. EthereumNorge vil oppdatere så snart det skjer noe nytt i utviklingen av SEC sitt søksmål mot Ripple XRP.

Annonse

Du må være 18 år for å opprette konto på Firi, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Hvordan kjøpe XRP FAQ

De mest vanlige spørsmålene om hvordan du kjøper XRP

Det finnes mange forskjellige kryptoforhandlere som tilbyr kjøp og salg av XRP fra Norge. Firi og eToro er to kryptoforhandlere med XRP tilgjengelig for handel. EthereumNorge har laget en Firi anmeldelse og en eToro anmeldelse som du kan lese.

Ja, det er helt trygt å handle XRP fra Norge så lenge det er gjort via en sikker kryptoforhandler. Du bør alltid vite hva du gjør når du handler kryptovaluta og aldri investere for mer enn du har råd til å tape.

XRP kan være en veldig god investering i 2021. De har ett pågående søksmål med SEC som gjør at amerikanere er per dags dato suspendert fra XRP markedet. Om Ripple kommer seirende ut av søksmålet kan XRP vise seg å være en god investering, men husk å aldri investere for mer enn du har råd til å tape.

Det finnes mange kryptoforhandlere som har XRP tilgjengelig for kjøp og salg. eToro, Firi og Binance er bare noen få av mange kryptoforhandlere som tilbyr XRP handel i Norge.

 1. Først må du finne deg en kryptoforhandler som tilbyr kjøp og salg av Ripple.
 2. Så må du opprette en bruker og mest sannsynlig verifisere denne.
 3. Til slutt setter du inn ett ønsket beløp du ønsker å kjøpe Ripple for.

Husk å aldri investere for mer enn du har råd til å tape.

 1. Først må du finne deg en kryptoforhandler som tilbyr kjøp og salg av XRP.
 2. Så må du opprette en bruker og mest sannsynlig verifisere denne.
 3. Til slutt setter du inn ett ønsket beløp du ønsker å kjøpe XRP for.

Husk å aldri investere for mer enn du har råd til å tape.