Hvordan Unngå Kryptosvindel

Tips til hvordan du kan unngå kryptosvindel fra Norge.

Bruk alltid 2FA

2FA betyr tofaktorautentisering som vil si at du bruker to forskjellige faktorer når du logger inn på en eventuell nettside. Mange bruker nettopp samme brukernavn og passord på flere sider samtidig og om en av disse blir utsatt for angrep, er da alle andre kontoer med 2FA trygge. BankID og Google autentisering er de mest populære 2FA løsningene i Norge.

Pass på url

Alltid pass på at du faktisk er på riktig side, noe av den mest populære formen for “scam” per dags dato er nettopp falske phishing sider som fisker etter passord. Om du tar en ekstra titt på URL at den er korrekt før du skriver inn brukernavn og passord er du iallfall sikker på at du ikke gi fra deg informasjon på en ondsinnet phishing side.

Sjekk ut kryptoforhandleren

Alltid sjekk ut krypto forhandleren før du registrerer deg en plass. Er forhandleren regulert? Har krypto forhandleren lisenser fra noen? Tilbyr de kundestøtte? Dette er viktige sjekkpunkter for en investor. Sjekk våre anmeldelser av de beste kryptoforhandlerne.

Aldri gi vekk passord

Du bør aldri dele dine egne private passord med noen andre enn deg selv. Passord bør du være utrolig forsiktig med og du bør ha forskjellige unike passord for hver side du registrerer deg på og ikke ha samme passord flere plasser.

Cold Wallets / Kalde lommebøker

Kalde lommebøker er den sikreste måten å oppbevare kryptovaluta på. Når du har kryptovalutaen din lagret i kalde lommebøker vil det si at de er lagret på noe som ikke er tilkoblet internett og dermed ikke kan hackes. Dette er anbefalt om du har større summer.

Aldri invester mer enn du har råd til å tape

Kryptovaluta har historisk sett vært ett veldig volatile marked hvor prisene har endret seg raskt. Du må aldri investere mer enn du faktisk har råd til å tape, og husk at historisk avkastning aldri er noe garanti for fremtidig avkastning.

Ikke alt som blir kalt svindel er svindel!

Trading og kryptovaluta spesielt innebærer endel risiko, og ofte er det mange mennesker som har lett for å skylde på plattformen når de taper penger på kryptovaluta, og da kaller de det gjerne for en “svindel”. De regulerte plattformene som vi har anmeldt på denne siden er under streng overvåkning og kan dermed ikke drive svindel. Vi anbefaler alle å sette seg skikkelig inn i kryptovaluta før de begynner å investere.

Husk at så lenge du velger en trygg og sikker kryptoforhandler å gjerne tar dine forhåndsregler så er det helt trygt å handle kryptovaluta fra Norge. Se oversikt over alle de beste kryptoforhandlerne personer fra Norge kan benytte seg av.

Annonse

Du må være 18 år for å opprette konto på Firi, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.

Annonse
NBX Transparent Logo

NBX er en norsk kryptoforhandler som er registrert hos Finanstilsynet i Norge, Norwegian Block Exchange er startet opp av Bjørn Kjos og har ett tett samarbeid med Norwegian Air Shuttle og Bank Norwegian.

Om du benytter deg av en verve-lenke når du registrerer deg som kunde hos NBX vil du motta 50 NOK i gratis Bitcoin når du har fullført verifiseringen. Denne bonusen er kun tilgjengelig om du registrer deg via en verve-lenke.

NBX

Rangering
5/5

Foreløpig kan du kun handle de største kryptovalutaene på NBX, så om du er ute etter å kun investere i Ethereum, Cardano eller Bitcoin er NBX en god og trygg kryptoforhandler for personer i Norge som er helt ny innenfor kryptoinvestering. NBX tilbyr en utrolig brukervennlig plattform der du kan handle Ethereum og Bitcoin direkte på kryptobørsen eller du kan benytte deg av hurtig-handel som også er tilgjengelig.

Du må være 18 år for å opprette konto på NBX, og husk at kjøp kryptovaluta innebærer høy risiko, og at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning.